Kindly click at our tabs for selected items or the older post to view more items..=)

Sunday, March 15, 2015

Review Marimar Beauty skincare & BB cream flawless skin ala-ala Korean girl

0 comments


Sape suke tgk cite korea???saya la...sape suke tgk kulit and make up dorg? saya jugak..sbb make up dorg nampak natural..shiny and x cakey... alkisahnya saya pon memulakan pencarian untuk dapatkan hasil make up cmtu... bermula masa study kt jepun, order la 1 barang dari korea (sbb sejam je klo dr jepun ke korea naik flight, order dr jepun jela). nama product ni chong su ah raw. lepas make up, kita just perlu dab dab je untuk dapat shiny skin tu. tapi problem nye..sampai bilo den nak buat cmtu...cari punye cari...masa balik raya haji di malaysia, my sister bg 1 bb cream nama marimar. Formulanya dibuat sendiri oleh sorang mak andam dari kedah, Masa try colek sikit, MasyaALLAH, senangnye apply kt muka..siap tutup cela parut jerawat 99% ok. Sebelum ni dah berpuluh foundation kite try. u name it. naturactor ( ssh gile nk apply, pastu bercapuk, merekah, hate it), BB dolly cream (kata je mcm doll lps pakai, tipu, keras and x blend well), pastu supra kroylan ( too oily, crack lps kne panas), feelvogue (ni packaging je lain eh?? sbb die sebijik mcm bb doll cream td), SFF foundation (yg ni gile mahal tapi results seyes hampeh) sorry to say la tapi kite pilih paling cerah katanya pinkish, bila apply kt kulit gelap gile, plus x cover parut langsung and mcm pkai tepung) - i want my money backkkkkkk!!! 

ok done sesi marah sbb bazir beli jenama di atas, i was like suprised sbb jumpa Marimar. semua criteria yg kita nak die ada..

1) nak foundation yg x cakey n ringan
2) nak founfdation yg senang apply and x perlu ambil banyak
3) nak foundation yang cover parut jerawat n eye bag (so jimat xyah pkai concealer)
4) nk yg bile pkai nampak mcm korean face (shiny and bila berpeluh atau panas lebih GLOWING)
5) nak foundation yang x bercapuk and x nampak cakey
6) MAMPU milik

semua yang ada diatas adalah ciri2 Marimar yeayyyyyyyy

jom tgk hasilnya..

**note : pada yang x suke nampak shiny n glowing, korg bley touch up dgn compact powder. lebih nampak flawless klik ni..(Compact powder)

Utk order MARIMAR : bley text kita di 012-9092337 (RM50 shj..buy 2 utk RM45 each..tahan 2 bulan la klo big user mcm kite uhuhu) see ya <3





lps apply compact powder



tgharii



pkul 6 ptg


Review Best Compact Powder by Lovefille untuk flawless skin

0 comments




Assalamualaikum..

arini nak share review pasal compact powder. Yup, shopping barang make up dah jadi mcm passion kite k. uhuhu. Asal pegi watson ke..guardian ke..sasa ke...mesti test make up kn. geram je rasa nak beli. Last summer kite di Jepun. buat doktor falsafah kt sana..so sambil buat kerja, jenjalan la kt mall... nama mall tu Ito Yokado. gile heaven barang make up kt jepun ni. cis patut la depa cantik je kulit, 

Ok, dulu mmg kite ngaku la x reti langsung pilih barang make up ni. Semua nk try. beli foundation ntah ape2 je. pastu tghari time panas merekah. Iols mengajar skolah menengah masa tu.mmg malu la asyik touch up bile make up break, bercapuk habis. benci. So sambung balik, last summer iols pegi jepun. dok try compact powder yang ada. terjumpa la 1 compact powder yang super duper ohsem ni. tekstur die mak aih halusss gile...mmg bagus la japanese ni buat product muka. Harga nye 1980yen. lebih kurang RM60 jugakla duit malaysia. memang ini feveret sejak itu. tapi tu la..kalau balik malaysia, mmg xde dah la stock ni.pasni nak beli banyak2 kt sana.nak borong. 
Bape bintang nk kasi kt compact powder ni???

kite bg 5 bintangggggggg********


Rate : 5/5

banje 1 pic kt jepun ngn doraemon nak?ehe..btw ni la view dari university ke Ito Yokado.nampak x sign 7i mcm 7 eleven tu..ha ctu la.. see u next post.




* dgn anak suhaila... ni da pkul 4 petang..yeay make up masih smooth, i love this compact powder :*




Thursday, March 20, 2014

Review and Testimoni Produk Kecantikan

0 comments
Hari ni wyda nak review sket pasal product-product yg wyda dah pakai..seriously since form 5, muke jerawat abis..Puas la pakse mak beli skincare....die punyela kedekut so dia kate pkai bedak sejuk jee...siti nurhaliza lawo pkai bedak tu la... i pon percaye je uolss...smpai ke sudah x lawo cm siti pon...skang umur da 25, masih berjerawat... So ni untuk dijadikan reference korg, hope pengalaman wyda ni dptla mmbantu korg plih yang mana sesuai dan kesan kemujarabannye....hewhew

Antara product yang wyda pnh try termasuklah fair and lovely, safi rania gold, sendayu tinggi set jerawat, sf beauty, temulawak, revlon, maybelline and macam2 lagila...so kalau ada mase wyda akan update satu2 kay... BTW fianza boutique ade launch satu baju baru..sape nak order ley whatsapp kite kt 012-9092337 (wyda)..Tadaaa ni bajunye..sape suke denim dress bley order..harga dijamin murah dr shop lain.. RM99 shj..



Saturday, September 22, 2012

Lace maxi Dress Colour

0 comments


Lace maxi Dress Colour
Material : Chiffon + Lace
Size : Free Size

PRICE : RM120 Free Pos Laju

Thursday, October 13, 2011

Maxi code: 6810

1 comments






Maxi code: 6810


Code: 6810
Colour : As Picture
Size : Free Size
Material : Lycra

PRICE : Msg 0129092337 @ email : fianzaboutique@yahoo.com


Tuesday, October 11, 2011

0 comments




Skirt 670

Colour : As picture
Size : Free Size
Material : Lycra

PRICE : RM38

Postage : RM6 smannjung/ sbh srwk RM9

To ORder : Msg to 0129092337 or 
Email : fianzaboutique@yahoo.com 


ORDER FORM :





022 BLACK

Colour : As picture
Size : Free Size
Material : Cotton

PRICE : RM33

Postage : RM6 smannjung/ sbh srwk RM9

To ORder : Msg to 0129092337 or 
Email : fianzaboutique@yahoo.com 


ORDER FORM :



Japanese Cotton code:6827

0 comments







Japanese Cotton code:6827



Colour : As picture
Size : Free Size
Material : Cotton Knitted

PRICE : RM30

Postage : RM6 smannjung/ sbh srwk RM9

To ORder : Msg to 0129092337 or 
Email : fianzaboutique@yahoo.com 


ORDER FORM :





Chiffon Sleeves Blouse code: 828

0 comments






Chiffon Sleeves Blouse code: 828



Colour : As picture
Size : Free Size
Material : Cotton Knitted

PRICE : RM30

Postage : RM6 smannjung/ sbh srwk RM9

To ORder : Msg to 0129092337 or 
Email : fianzaboutique@yahoo.com 


ORDER FORM :




Japanese Cotton Dress code: 6825

0 comments






Japanese Cotton Dress code: 6825



Colour : As picture
Size : Free Size
Material : Japanese Cotton

PRICE : RM30

Postage : RM6 smannjung/ sbh srwk RM9

To ORder : Msg to 0129092337 or 
Email : fianzaboutique@yahoo.com 


ORDER FORM :





Soft cotton Puff Sleeve Shirt Code: 6315

0 comments







Soft cotton Puff Sleeve Shirt Code: 6315


Colour : As picture
Size : Free Size
Material : Soft Cotton

PRICE : RM35

Postage : RM6 smannjung/ sbh srwk RM9

To ORder : Msg to 0129092337 or 
Email : fianzaboutique@yahoo.com 


ORDER FORM :




Classic Knitted Blouse code: 108

0 comments








Classic Knitted Blouse code: 108


Colour : As picture
Size : Free Size
Material : Cotton Knitted

PRICE : RM30

Postage : RM6 smannjung/ sbh srwk RM9

To ORder : Msg to 0129092337 or 
Email : fianzaboutique@yahoo.com 


ORDER FORM :



Our Banner

create your own banner at mybannermaker.com!
 

FianzaBoutique Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez