Kindly click at our tabs for selected items or the older post to view more items..=)

Sunday, March 15, 2015

Review Marimar Beauty skincare & BB cream flawless skin ala-ala Korean girl




Sape suke tgk cite korea???saya la...sape suke tgk kulit and make up dorg? saya jugak..sbb make up dorg nampak natural..shiny and x cakey... alkisahnya saya pon memulakan pencarian untuk dapatkan hasil make up cmtu... bermula masa study kt jepun, order la 1 barang dari korea (sbb sejam je klo dr jepun ke korea naik flight, order dr jepun jela). nama product ni chong su ah raw. lepas make up, kita just perlu dab dab je untuk dapat shiny skin tu. tapi problem nye..sampai bilo den nak buat cmtu...cari punye cari...masa balik raya haji di malaysia, my sister bg 1 bb cream nama marimar. Formulanya dibuat sendiri oleh sorang mak andam dari kedah, Masa try colek sikit, MasyaALLAH, senangnye apply kt muka..siap tutup cela parut jerawat 99% ok. Sebelum ni dah berpuluh foundation kite try. u name it. naturactor ( ssh gile nk apply, pastu bercapuk, merekah, hate it), BB dolly cream (kata je mcm doll lps pakai, tipu, keras and x blend well), pastu supra kroylan ( too oily, crack lps kne panas), feelvogue (ni packaging je lain eh?? sbb die sebijik mcm bb doll cream td), SFF foundation (yg ni gile mahal tapi results seyes hampeh) sorry to say la tapi kite pilih paling cerah katanya pinkish, bila apply kt kulit gelap gile, plus x cover parut langsung and mcm pkai tepung) - i want my money backkkkkkk!!! 

ok done sesi marah sbb bazir beli jenama di atas, i was like suprised sbb jumpa Marimar. semua criteria yg kita nak die ada..

1) nak foundation yg x cakey n ringan
2) nak founfdation yg senang apply and x perlu ambil banyak
3) nak foundation yang cover parut jerawat n eye bag (so jimat xyah pkai concealer)
4) nk yg bile pkai nampak mcm korean face (shiny and bila berpeluh atau panas lebih GLOWING)
5) nak foundation yang x bercapuk and x nampak cakey
6) MAMPU milik

semua yang ada diatas adalah ciri2 Marimar yeayyyyyyyy

jom tgk hasilnya..

**note : pada yang x suke nampak shiny n glowing, korg bley touch up dgn compact powder. lebih nampak flawless klik ni..(Compact powder)

Utk order MARIMAR : bley text kita di 012-9092337 (RM50 shj..buy 2 utk RM45 each..tahan 2 bulan la klo big user mcm kite uhuhu) see ya <3





lps apply compact powder



tgharii



pkul 6 ptg


0 comments on "Review Marimar Beauty skincare & BB cream flawless skin ala-ala Korean girl"

Post a Comment

Our Banner

create your own banner at mybannermaker.com!
 

FianzaBoutique Copyright 2008 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Supported by Tadpole's Notez